Viser arkivet for juli, 2015

Sju rom og kjøkken

Det er alltid godt å komme tilbake fra ferie. Bedre og bedre. Det å glede seg til å komme hjem er ingen dårlig følelse.
Og siden svært mange tilbringer noen sommeruker i svært varme områder, Tyrkia, Hellas, Kroatia, Spania, California eller Florida, så er en av de virkelig gode følelsene den usedvanlig gode luftkjølingen vi har her i landet. Man trenger i stor grad ikke slå den på en gang. Den bare er der.
Jeg innrømmer glatt at det å rusle på jobb i t-skjorte og 16 grader i går morges, er vesentlig bedre enn tilsvarende klokken seks om morgenen i 30 fuktige sydengrader. «Få igjen døren så ikke kulden forsvinner ut» som man sier mens øredøvende kjøleanlegg peiser på alt de kan og kondensdråpene danner et naturlig innendørs basseng der det absolutt ikke skal være. Dette med temperaturen engasjerer de aller fleste av oss.
Og selv om sydens varme gjør veldig godt en stund, så kan den både bli for ensformig og voldsom. Jeg har opplevd 52 grader i Death Valley mellom Nevada og California i USA (bildet) og 48 i Alanya i Tyrkia. Jeg lengter ikke tilbake til noen av delene.
Og i går morges kom jeg i en munter liten disputt med statskringkastingen, altså NRK Telemark (som antakelig også er verdens beste radio) som påsto at det var 13 grader i Skien klokken 06.00. På det tidspunktet var jeg på vei til jobb og hadde førstehåndsbevis på at det faktisk var 16 grader. Perfekt t-skjortevær når man går. I tillegg er det gigantisk forskjell på 13 og 16 grader i den sammenhengen.
Det ene er en fornærmelse, mens det andre, så tidlig på dagen, er et bevis om hvor ufattelig deilig det er i Norge i juli.
I tillegg er 16 grader også det som enkelte bussjåfører og andre i syden prøver å få temperaturen ned i når de skal bevise sin maskulinitet i form av effekten på kjøleanlegget.
Hans Wilhelm Steinfeldt sa en gang at det eneste stedet i verden som var kaldere en vinterdag enn Den røde plass i Moskva, var Torgalmenningen i Bergen i kuling og sludd.
For egen del var en turistbuss mellom Matanzas og Havana på Cuba det kaldeste jeg har opplevd. Spesielt fordi jeg besteg bussen i en svett singlet i tropevarmen. Jeg brukte store mengder lokal sukkerproduksjon i foredlet form for å få kroppstemperaturen opp over 30 igjen etter bussturen. Men det er utrolig hva man kan få til med sju rom og kjøkken…

Og med denne petit’en så avsluttes TA-bloggen i denne formen.
Vi har nå lagt ut 1665 innlegg her de siste sju årene og det har kommet 11917 kommentarer.

For de som vil følge med videre, så fortsetter dette som tilbud både for digitale abonnenter som du kan bli her og gjennom betalingsløsing som på sensommeren vil komme på www.ta.no.

Takk for følget!