Butikk-takk: Hvor ble tiden av?

Det er blitt så ufattelig enkelt å handle.
Det vil si, det har jo alltid vært enkelt om man har penger i pungen, men mye av det man handler er blitt så lett å håndtere.
Som for eksempel brødskjæremaskinen i butikken. Den gjør livet lettere. Og den gjør at de gamle gode blingsene, de som ble større og grovere, til dårligere tid og brødkniv man hadde, er historie.
Og det gamle slagordet i de tusen kjøkken: «skjær pent av osten» er helt unødvendig når man får hvitost (gulost) i ferdige skiver. Og nå også i tube har jeg registrert.
Druene har ikke stener, jordbærene er gode hele året, potetene, selv nypoteter, er skinnende rene og selv de billigste billig-butikker selger supertomater som fortsatt henger på tomatklasen.
Man kan kjøpe ferdig pizzadeig som også kan brukes til annet snadder, som innbakte pølser.
Man kan kjøpe appelsinjuice der litt av fruktkjøttet fortsatt er i drikken, akkurat som om du hadde presset appelsinene selv før frokost.
Man kan kjøpe hasselnøtter i løs vekt, så deilige og innbydende, at man hører Tchaikovskys nøtterknekkersuite svakt i bakgrunnen.
Dessuten er det blitt såpass billig at man ikke nødvendigvis må kjøpe svinekoteletter når man har lyst på noe grisegodt, man får indre- og ytrefilet av svin til nesten samme prisen som kotelettene koster før.
Og om du vil ha ekstra smak så er delikatessene ferdig krydret og klargjort for grillen, ikke som før da mor tilrettela alt og ga far ferdig marinert kjøtt.
Akkurat det der har forresten alltid vært fornøyelig. Mor lager salaten, dekker bordet, marinerer kjøttet, blander saften med isbiter til barna, hun gjør klar is og jordbær og kaffe. Far legger det ferdigmarinerte kjøttet opp på den stilige gassgrillen med elektronisk tennemekanisme. Og alle på grillfesten skryter av at far har laget mat:
«Guuuuu kor flink du er Tobias…».
«Ehmmm, takk, men hun har jo hjulpet litt til hun også…» sier far da med et lett, galant nikk bort mot fruen som nettopp er ferdig med å bake eplekake.

Men tilbake til butikken:
Nå står vi altså like før en revolusjon i dagligvarehandelen. I løpet av kort tid vil de aller fleste kasser være selvbetjente. Maten er ferdiglaget, pengene er blitt til plastikk, regningene betales på mobilen og selvangivelsen skriver seg selv.
Er det ikke litt underlig at vi har fått så mye dårligere tid enn før?

Vist 474 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Har vi egentlig det. Så liten tid altså?

Annonse

Nye bilder