Bror og søster imellom

Det verserer mye rart på nettet i kjølvannet av den ufattelige tragedien på Utøya og i Oslo. Derfor er det viktig å gjøre det helt klart:

Det var ikke frimurerlosjen som gjorde dette, selv om et bilde av Anders Behring Breivik i frimurerkostyme blir publisert mange steder nå.

Det var ikke verken pistolklubber eller andre fritidsaktiviteter som Breivik har vært med i som er ansvarlig for dette.

Det var ikke noe politisk parti som gjorde dette, selv om Siv Jensen nå har gitt opplysninger om Breiviks bakgrunn fra tidligere i Fremskrittspartiet.

Det var ikke kristendommen som gjorde dette, selv om det er gjort til et poeng mange steder at Breivik var kristen.

At Anders Behring Breivik nå er siktet for de grufulle gjerningene betyr ikke at demokratiske organisasjoner og lag som han skal ha vært medlem av indirekte er skyldige.

I et rettssamfunn som vårt er det politiet som skal etterforske og domstolene som skal dømme.
Ikke en fortvilet og sint befolkning.

Men det er viktig at ingen, på venstre- eller høyresiden, bruker tragedien til å slå politisk mynt.
Selv om det, før man pågrep en nordmann, i flere miljøer ble gjort et poeng om at dette skulle være islamsk terrorisme.
Men selv om det skal ha vært en hvit, norsk mann fra vestkanten i Oslo som står bak, så betyr ikke dette at det ikke er terrorisme.
Man må ikke tro at terror bare er noe som kommer fra utlandet, fra Midtøsten og Afrika.

Terroren kommer dessverre i alle farger og alle slags innpakninger.
Det viktige for landet vårt nå er at folk ikke, i frykt og fortvilelse, trekker seg bort fra den viktige demokratiske prosessen som politikk er.
Da vil onde, antidemokratiske krefter, som gjerningsmannen bak denne katastrofen representerer, ha vunnet.

Ondskapen skal ikke vinne.

I dyp respekt for de unge, flotte, idealistiske menneskene på Utøya som ville bruke sin ungdom på å være med på å forme en bedre verden, skal vi andre ta den arven videre.
En arv som er preget av fred, forsoning, antirasisme, respekt og medbestemmelse, bror og søster imellom.

Vist 7572 ganger. Følges av 22 personer.

Kommentarer

Viser kun siste 30 kommentarer — vis alle 118 kommentarer

Helge og Helge. Jeg anbefaler dere å dempe den konfronterende og konfliksøkende tonen. Denne saken er for grusom, for absurd, til å bruke som utgangspunkt for den typen debatt som dere til dels legger opp til.
Det er sikkert godt ment, men vær snill å følge det rådet.

Jeg har dessverre måttet slette et innlegg nå. I respekt for den grufulle saken vi diskuterer ber jeg folk dempe seg. Debatten er viktig og har hatt mange gode innspill fra folk jeg oppfatter å representere hele det politiske spekteret. Det er bra. La oss ikke måtte stoppe det nå fordi noen hisser seg opp.
Takk.

Tror jeg blir litt misforstått her. Jeg har sagt her tidligere at jeg synes statsministeren har gjort en fantastisk god jobb og at han har vært en fantastisk statsminister. Det jeg prøver å få sagt her at dette forferdelige her rører alle ved hjertene, og det er en masse åpne sår. Så sier jeg også at det er nok dessverre mange som vil utnytte dette.

Det vil skje endringer etter dette. Jeg sier selv at jeg er motstander av måten Stoltenberg har håndtert saker og ting opp igjennom tiden. Likevel synes jeg han har gjort en fantastisk jobb her. Det jeg misliker her er at andre parti skal benytte muligheten til å bruke denne sorgen for å fremme sitt eget parti, enten det er Høyre, Rød, Frp eller hva det nå er! Jeg sier også at Arbeiderpartiet nok vil få en masse sympati på grunn av dette, og at gjerne folk på et senere tidspunkt vil stemme på partiet av sympati og ikke av politiske grunner. Synes ikke det er helt bra!

Arbeiderpartiet har blitt kritisert for å ha forhandlet i hemmelighet med terrorister, vi har huset terrorister og vi har blandet oss opp i en masse konflikter, noe som medfører økt risiko for terror! Jeg så et sted ved en tilfeldighet at avisen klassekampen at "Gruppa «Helpers of the global jihad» hadde da gått ut og tatt på seg ansvaret, noe som nå viser seg ikke å stemme. Enda så lover Al-Qa’ida at dette er bare begynnelsen dersom ikke Stoltenberg trekker soldatene sine ut av Afganistan. Stoltenberg vil få noe å tenke på her. Heldigvis så holder USA på å trekke seg ut.

Ellers er jeg imponert hvordan dere greier å vri på saker og ting her. Helt utrolig! jeg skrev følgende som var direkte sitert fra wikipedia ang partiet Rødt som jeg ser opererer over alt her på origo for tiden: Rødt er et norsk politisk parti som ble stiftet 11. mars 2007. Partiet har representanter i rundt 80 kommunestyrer og fylkesting, men er ikke representert på Stortinget. I prinsipprogrammet beskriver partiet seg bl.a. som tilhenger av en «demokratisk sosialisme», noe som vil kreve «et radikalt brudd med kapitalismen» gjennom en revolusjon1.

http://no.wikipedia.org/wiki/R%C3%B8dt

Deretter sier jeg at jeg er lei av alt som har med revolusjon, fordi det bare etterlater seg drap og elendighet. Hva som er galt med det, skjønner jeg ikke. Det eneste er jeg ser at det er utrolig hva man kan vri det til.

Jeg har syntes dette er grusomt, har vært helt utenfor på grunn av disse drapene. Er lei av alt som har med drap, revolusjon og vold å gjøre! Synes derfor det er rått at noen skal bruke dette for å vinne medlemmer til et hvilket som helst parti ved å bruke det som har skjedd til egen fordel. Det blir hele tiden henvist fra Arbeiderpartiet at nå må folk engasjere seg i politikken, og som jeg nevnte, så tror jeg at det er en fare av at folk melder seg inn i Arbeiderpartiet av sympati og ikke av politiske grunner. Da blir det feil. Det med å drive valgkamp kan man vente med til en senere anledning! Nå er det viktig å heller bruke tiden på samhold, trøst og vise kjærlighet til våre medmennesker.

Helge, ditt siste innlegg er saklig, selv om jeg slett ikke er enig. Noe av det flotte med demokratiet er at folk melder seg inn i hvilket parti de vil, av hvilke årsak de selv ønsker. Og om noen ønsker en demokratisk avvikling av kapitalismen så har de all rett til å jobbe for det. Akkurat som du ønsker å fremme ditt syn. Kapitalisme er ingen menneskerett!
Forøvrig er jeg i dag rørt og stolt over nasjonens samlede tilbakemelding til terrorhandlingen. Det viser vårt lille land på sitt beste.

Helge sier Det jeg misliker her er at andre parti skal benytte muligheten til å bruke denne sorgen for å fremme sitt eget parti, enten det er Høyre, Rød, Frp eller hva det nå er!

Hvilket parti er det som har gjort det du her antyder da, så langt jeg kan se så er alle partier samlet i sin omsorg og empati til de som virkelig både trenger den og fortjener den.. Så vidt jeg erindrer var det en som sa at " idag er vi alle auf’ere."

Jeg synes virkelig vi kan være stolt av alle våre politikere, kongehus og øvrige myndigheter i denne tiden jeg. Her har Konge, President,statsminister og og det vanlige folk stått samlet side ved side. I hvor mange land kan eksempelvis landets styrende organer stå sammen med det vanlige publikum skulder ved skulder som ett folk, uten skiller i mellem seg?
I Norge kan vi det, sist bevist i kveld.
Lenge leve Norge – det frie og gode

Jeg sier også at Arbeiderpartiet nok vil få en masse sympati på grunn av dette, og at gjerne folk på et senere tidspunkt vil stemme på partiet av sympati og ikke av politiske grunner. Synes ikke det er helt bra!

Så du mener at det norske folk ikke har samme gangsyn som deg selv, er det dette du her sier?

Jeg antyder ingen spesielt parti, jeg sier samtlige parti. Valgkampanje og verving kan vi drive med senere. Som jeg sa, vi kan være stolte av politikerne våre og det er jeg også, selv om jeg ellers har vært uenig med dem på mange saker tidligere. Ellers hadde jeg aldri sagt at jeg synes statsministeren hadde gjort en fantastisk god jobb.

Ellers har jeg sagt at folk vil nok melde seg inn i politikken uten å være interessert i politikk, for å støtte Arbeiderpartiet uten å ta standpunkt til det politikken, eller folk kan gå i stemmelokalet å levere sin stemme til Arbeiderpartiet av rein sympati til denne hendelsen uten å bry seg om politikken eller hva som partiet står for. Skjer så, blir det ett eller annet som blir feil, men det er nå bare min mening.

Helge, det er altså ikke det du skriver i ditt forrige innlegg. Du må jo være i stand til å kunne lese og forstå hva du sjøl skriver…. Det verste er jo at du fortsetter i samme sporet, samtidig som partisekretærer i alle partier sammen er enige om en dempet valgkamp, uten skolevalgsdebatter, nettopp fordi de ønsker et “nøytralt valg” for så si det sånn. Det blir liksom i Tour de France som nettopp er avsluttet, at dersom det hadde blitt regn på siste dagen, ville avslutningen i Paris blitt nøytralisert; altså ikke hatt betydning.
Men du skjønner tydeligvis ikke hva du sjøl skriver, og det er trist. Alle vi andre har følt varmen og samholdet på tvers av partigrenser, fordi vi alle er enige om at nå skal vi minnes de som mistet livet, vise medfølelse med dere pårørende og alle de som direkte og indirekte er rammet. Og ut i fra disse tragiske hendelsene skal vi ta vare på hverandre, og reflektere over hvordan vi kan unngå at slik ondskap igjen skal springe ut. Vi skal tenke over hvordan vi mener å kunne få fram engasjement, inkludering og tørre å bry oss også om de som er på vei i feil retning. Ganske enkelt bry oss om hverandre.
Dine to siste innlegg er ynkelige.
De bryter med hele denne trådens intensjon; “Bror og søster i mellom”.
Jeg har familie i Danmark. De siste dagene har jeg chattet med vår niese Nadja i København. Hun er jobber på politihøgskolen. Ekspert på traficcing. Hennes tanker og engasjement, hennes varme og dypfølte medfølelse har vært rørende. I dag var hun på den norske ambassaden i København for å skrive i kondolanseprotokollen, legge ned blomster og tenne ett lys for ofrene, deres pårørende og deltakelse i sine norske kollegers flotte innsats. Hun er full av ros over hvordan AUF-lederen, statsministeren og kongefamilien og det norske folk viser deltakelse i denne vanvittige tragedien.
Derfor blir din retning på denne tråden total feil, og helt utilbørlig. Det burde du skjønne selv, og forstå.
Du opptrer faktisk støtende. Jeg er ikke Ap-medlem. Men jeg imponeres også over øvrige partilederes ydmyke deltakelse og omsorg for folk og hverandre i denne saken.
Og deres støtte til statsminister, AUF-leder og kongehuset.
Den rosen kommer også fra kirkens preses.
Der har vi alle noe å lære.
Bildet under viser litt av blomsterhavet foran ambassaden i København, og Nadja forteller om en stilhet og varme tanker til de som mistet livet og deres pårørende, men også til hele Norge.

Jeg har nå bare sagt min mening, og det er at folk er sårbare, har det vondt og er revet med av dette forferdelig nå og da kan samtlige partier vente med denne valgkampanjen sin til folk kan tenke klart og selvstendig på egen hånd.Hva som er så ynkelig med det skjønner jeg ikke. Uansett jeg har sagt min mening og forventer ikke at noen skal være enig med hva jeg føler og tenker. Synes bare dette er grusomt fra ende til annet og regner meg som ferdig med temaet her.

Helge Aspevik: nå fortstår jeg mer, du forklarer mer. Det er bra.
Så fint du leser om andre partiets på internett. Dette var utrolig bra. Dette kan hjelpe at folk vet hva de velger, vet hva som sies. Dette hjelper med å bygge demokratiet, deltakelse, forandringer. Det er viktig å få info, for å unngå akkurat det du sier Helge Aspevik: å stemme på sympati
Fordi det å stemme er ikke en handling av følelser eller tradisjoner som blir imprentet i vårt hode. Det er et rasjonalt atferd. Man må overveie, for/imot. Dette er en av de heligste pilarer i demokratiet. Vi som en gang mistet denne retten med vold, vet vi kanskje litt mer? vet ikke.
Jeg snakket med min søster i stad. Vi samenlignet statskupp og alt det vonde og grufulle vi opplevde i 1973 med det som skjedde her i Norge på fredag. Gjett hva vi syns det var det verste!

God natt, takk for i dag

“Lille fredfulle Norge viser verden hvordan man bør takle situasjoner som dette. Akkurat nå vil jeg rangere Norge som det største landet i verden, jeg har aldri sett noe lignende”

-Barack Obama

Takk skal du ha, Ana! Jeg vil bare forklare den siste delen av hva jeg har sagt, og for meg er det veldig viktig å få fram, sånn “bror og søster imellom”.

Som jeg sa og som det ble så mye spetakkel av jeg var stygt redd for at mennesker vil bruke denne sorgen for det den er verdt. Jeg spurte hvordan ville dette påvirke politikken framover. Fikk ikke direkte svar, men noe skjedde og jeg fikk den reaksjonen jeg faktisk forventet og som var poenget med dette spørsmålet. Skal prøve å forklare dette så godt som jeg kan og jeg beklager om jeg tråkker noen på tærne nå, men jeg synes det er viktig å si i fra for demokratiet og for medmenneskelighetens skyld.

Politikk består av motsetninger, og folk har syn for og i mot de forskjellige saker og ting som berører politikken. Jeg så akkurat det som skjedde her, straks det ble sagt noe som ikke passet denne politikken til Arbeiderpartiet, så ble man stemplet som sympatisør av denne terroristen med en gang. Man fantaserte, trekte konklusjoner, diktet, leste bare det som passet og utelot det meste som ble sagt med vilje, gjorde narr av og hauset opp det man kunne ved første anledning man fikk litt motstand. Nå er man plutselig terroristsympatisør om man påpeker noe som ikke passer Arbeiderpartiets politikk.

Hvem i all verden vil bli sammenlignet med denne terroristen, og dermed så trakk jeg meg ut av denne diskusjonen for å ikke gi næring til dette i en tid der vi preges av sorg. Likevel så var dette tydeligvis en meget effektiv måte å kneble en motstander, og det ble gitt støtteerklæringer straks fra flere hold om at det var dette som var demokrati at folk fikk velge fritt her i dette landet. Velger man fritt heretter egentlig?

Spørsmålet er bare hvor fritt velger man fordi man ikke våger å si noe i mot Arbeiderpartiets politikk heretter i frykt for å bli sammenlignet med denne terroristen! Denne formen for undertrykkelse er usynlig, og fordi vi bærer sorgen, så ser vi gjerne ikke klart. Dermed så er det fort gjort å gi støtte til noe som slett ikke er bra i det hele tatt. De færreste vill ha hatt lite betenkeligheter med å gi støtte til slike uttalelser.

Det vil nok være mange uforstandige mennesker som vil sammenligne sine medmenneskers politiske meninger med denne terroristens meninger heretter og beskylde dem for sympatisører i det henseende å vinne en diskusjon i tiden som kommer framover. Det vil være få heretter som våger å ytre noe som er annerledes enn Arbeiderpartiets politiske oppfatning i frykt for å bli stemplet som terroristsympatisør.

Det vil alltid være noen som tenker at slikt sier bare man ikke, fordi vi har snakket om at vi skal ha mer demokrati, men å sammenligne mot-debattantene med denne terroristen fordi dem taler i mot Arbeiderpartiets politikk er faktisk alt annet en demokrati. Dette fordi vi hindrer folk i å ha en annen politisk mening en den som Arbeiderpartiet har. Det blir for primitivt! Likevel så vil det være enkelte primitive skapninger som vil utnytte dette straks dem får en anledning i tiden framover. Dette vil også påvirke politikken og man får mindre demokrati faktisk om man er voksen nok til å tenke seg godt om før man begynner å kalle folk for ynkelig!

Frykten min er at siden dette er så usynlig måte å kneble motstand på ved å kalle politiske motstandere for terrorister hver gang man blir motsagt, så kommer den til å bli brukt ofte av dem som ser på dette som en lettvint måte å kneble motstand på. Dette vil bli misbrukt til de grader, gjerne ubevisst også, er jeg stygt redd for. Folk vil være livredd for å ha en annen mening enn dem som råder grunnen.

Dermed så er faktisk demokratiet kneblet og man har brukt sorgen for det som det var verdt. Ergo så har man latt sorgen slå rot i oss og man kan bruke dette til egen fordel og det mener jeg er veldig farlig for demokratiet og at man ikke kan la sorgen fly når den tid kommer.

Jeg tror vi må arbeide med oss selv og være bevisst på at vi ikke bruker eller misbruker denne sorgen for å vinne politisk terreng, det er det jeg har påpekt hele tiden i denne tråden her. Da vil sorgen slå rot i oss til slutt og vil ikke tjene til noe! Avslutter mine innlegg i tråden med et kinesisk ordtak, samtidig som jeg ønsker alle alt godt videre. Takk for meg!

Til Ove og Kolbjørn. Her er en artikkel dere burde lese nøye gjennom og lære av, i tillegg til å lære folkeskikk:

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1003/subcat1010/thread162941/

Nå er man allerede i gang her og man utnytter dette for fullt. Man er nesten blitt terrorist om man ikke går og stemmer Arbeiderpartiet heretter, og man prøver å skape og oppfordre til sympatistemmer: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/-Stem-eller-sttt-terroristen-2543846.html

Det sies også i media at man forventer en kraftig oppgang for Arbeiderpartiet etter dette.

Farlige saker. Terrorist eller AP velger, med oss eller mot oss. Nå gjelder det å holde tungen rett i munnen. I alle leire.

Fort gjort å utnytte dette uansett parti. Problemet er at folk til slutt vil skjønne det, og da vil dette så splid og folk vil ta avstand til de partiene som er så hjerteløs og utnytte dette. Da blir det et skikkelig slag mot demokratiet og demokratiet vil være skikkelig skadet!

Tror vi alle må tenke over at vi er sårbare nå og at det vil bli mange som vil utnytte dette fordi dette er så godt skjult… til å begynne med.

Helt enig med deg hans Arne at nå gjelder det å holde tungen rett i munnen. I alle leire! Veldig viktig å tenke over dette uansett hvilket parti vi stemmer på.

For meg synes det som du er svært så ivrig etter å blande disse forferdelige hendelser inn i politikk Helge, slike jeg ser det, burde du utvide din pause en god del.

Klart jeg skal holde meg unna Wiggo, hvis intensjonen til de som deltar her inne kun er utskjelling og krangel. I andre blogger jeg deltar er det vanlig å kommentere innleggene og ikke person. Ser at du heller ikke er interessert i det, så takk for meg.

Kansje noe galt formulert av meg, så det får jeg beklage Helge.
Men slik jeg ser det er det en farlig linje du nå penset inn på.
For min del gjør det ingen forskjell om du holder deg unna eller deltar så det er sakt, dertil stiller vi sikkert i samme bås begge to av oss – ingen av oss har en verdi å tilføre som siden ikke godt kan klare seg foruten

Sorg og fortvilelse…Politikk kommer senere….Selv om flere ser "etterdønninger"av denne terrorhandlingen…

Mulig jeg har formulert det feil..Men det er vel ingen hindring for nye meninger.

I selvmedlidenhetens tegn:

den 22. 1559 ble jeg informert om terroren i Oslo. Deretter gikk hel 22. til å få mest mulig info om terrorhandlingen i Oslo og massakren på Utøya. Facebook ble oppdatert annen hvert sekund og Twitter med. Utsagnene som kom på Facebook, og diskusjonene som raste var mildt sagt uhyggelige å følge. Så mye forutinntatthet, mistillit og misnøye har jeg sjeldent opplevde blant mine Facebook og Twitter kontakter. , Minuttene før det ble kjent at det var Anders Breivik som var gjerningsmannen var jeg i butikken for å kjøpe melk til datteren min. Så mye hat har jeg sjeldent sett i øynene til menneskene jeg møtte i butikken, folk kikket på meg som om jeg var ondskapen i egen person.

Umiddelbart etter at hendelsen inntraff og fram til det ble kjent at det er en etnisk-nordmann som står bak ugjerningene var jeg redd. Redd for familienes framtid, redd for barnas framtid og redd for min egen framtid. Det stygt å si det, det er selvmedlidenhet i sin verste form, men en tung bør ble løftet fra mine skuldre da det ble kjent at det var en etnisk nordmann som står bak galskapen.
Som dere forstår er jeg ikke etnisk norsk, jeg er en av de såkalt nye landsmennene (selv om jeg har bodd her i godt over 20-år).

I dag har jeg tenkte ganske mye på hva om det var en muslim, en med litt mer pigmenter enn en etnisk nordmann, en så kalt ny landsmann? Hadde reaksjonene vært de samme, hadde landet vært like samlet? Hadde fakkeltoget vært det samme?

Et punkt som er vel verd å peke på Val, og jeg finner det ikke så vanskelig å forstå din frykt.
Men legg merke til en ting, – så vidt jeg har fått med meg da – i alle de intervieuer og innslag som har gått på tv siden fredag dette skjedde, så har jeg kun sett / hørt EN kommentar som gikk på ønsket om hevn og død for den tiltalte – og det var det en ikke-etnisk nordmann som kom med.

Missforstå meg rett, men mye av den årsak kan ligge i kultur og slike ting, og selvsakt i tradisjon av tankerekker.

Om jeg reiser til Sverige og blir ranet, så kan jeg ikke komme tilbake å si at svenskene er ranere, det er det ingen grunnlag for.

Det hele ligger da i våre tanker, ord og handlinger hvorvidt vi skal spre en ild, eller være med på å bekjempe den

Val sier: I dag har jeg tenkte ganske mye på hva om det var en muslim, en med litt mer pigmenter enn en etnisk nordmann, en så kalt ny landsmann? Hadde reaksjonene vært de samme, hadde landet vært like samlet? Hadde fakkeltoget vært det samme?
Det tror jeg at jeg kan svare deg et klart NEI på. Da ville stemningen vært omtrent lik den du fikk føle fra det smalt, og til kunngjøringen kom om at det var en etnisk norsk som var gjerningsmannen. Jeg trakk et dypt lettelsens sukk selv da jeg fikk høre det. Dere med “litt mer pigmenter” og en “litt annen kultur/evt.religion” enn OSS fortjener å få leve i fred for mobbing og hat.
Jeg er glad og stolt for å se dere! I minnemarkeringene, i 17. mai-togene og ellers alle steder hvor alle som bor i Norge samles.
Takk for et fint innlegg!

Det kan nok tenkes du har rett i det Mostly, i allefall fra noen grupper ville reaksjonen bli slik. Men jeg er ikke så sikker på om det store flertall wille reagere slik
Men uten tvil ville diskusjonene ha fått en helt annen karakter vil jeg tro – og også beklage

Jeg er klar over at det er ikke så populært med link til artikler fra andre aviser, men jeg velger å gjør det likevel.

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/rehman/article4186368.ece

Selv om Rehman sier og gjør mye rart, så har hun et par fornuftige poeng.

Hei!
de sa på Dagsrevyen i satd at kanskje noen av de etterlatte ikke får riktig/snart/nok hjelp
Jeg håper alle kommune kan gi den hjelpen til ungdommene som overlevde og andre som er berørt.
Noen kan komme til å stenge seg inn og ikke orker mer. Andre kan sette et lokk, gjøre andre ting.
Unasett må helsemyndigheter å være forberedt også om noen år. Sårene kan åpnes lett i andre situasjoner som ligner, en lukt, en drøm, .
Og den kjærligeht og samholdt fra i dag må vi ta være på i mange år.
Og Norge hendelser er kommentert i alle land. I dag fikk jeg brev fra Sigfrido Reyes, President i Parlamentet EL Salvador: de begynte møtet 27.07 med et minutt stillhet. Dette er et folk som levde i mange, mange år brorgerkrig.

Sterkt å høre fra parlamentet i El Salvadore. Snakket nettopp med en nordire fra Belfast, nå bosatt i USA. Det var rørende å høre hans omsorg og medfølelse med vårt lille land. I Nord-Irland har de jammen fått sin del av terroren selv.
Jeg håper og tror at det ut av denne tragedien kan komme en ny erkjennelse av livets ukrenkelighet og verdi.

Her i denne saken gjelder det å la tiden gå, tenke, grunne og “summe seg” litt….. skrive som en slags “rydding” og ikke minst som egenterapi……

Ja,det tror jeg på…

Det har gått en måned. Jeg gråter for våre unge som kjempet for en framtid de selv ikke fikk oppleve.
Se side tre i TA lørdag 20. august her

Annonse

Nye bilder