Et blaff på Origo

I dag er det årsdag for den verdensberømte utstillingen i Las Vegas der «internet online-service» for Microsoft ble lansert. 14. november 1994 skjedde dette. Nå er det bare tull at denne datoen og utstillingen er verdensberømt. Det vil overraske meg mye om så mye som noen av leserne har hørt om den.
Men det var uansett en slags start på internett som et allment og aldeles banebrytende fenomen. Året etter var jeg på et seminar om dette. Og leverte rapport etterpå. Der skrev jeg i min «analyse» at dette med inter nett, som jeg skrev, kan bli svære greier. Men det kan også hende at det knapt blir noe. Annet enn et nummer i en revy for datafolk.
I ettertidens sylskarpe lys vil jeg nok hevde at internett er mer enn et blaff. På såkalte nettsamfunn er det mange som lever store deler av livet sitt.
På Facebook virker det som om en del knapt kan gå på do uten å melde fra til sine nærmeste 387 friends.
Personlig får jeg mer og mer sans for origo.no og de sonene vi har her. Her kommer man lett, praktisk og effektivt i toveisdialog med leserne. Og folk kan kverulere, debattere, kokettere eller bare kommunisere.
Mitt første møte med internett husker jeg som ganske banebrytende. Spesielt da jeg oppdaget at jeg ved å søke ute i det globale nettsystemet fikk tilgang på samtlige av Fidel Castros taler. Når han i perioder holdt sju fem-seks-timers taler i uken, så kan man jo tenke seg omfanget. Det er ikke mange statsledere som kan holde en fem timers tale for fagforeningen til bryggerisjåførene, og detaljforklare dem hvordan ølrutene bør kjøres. Men Castro kunne og Castro gjorde.
Apropos drikke og nett. Når du sitter der, uken er på oppløpssiden, du grunner på en sang som kunne passe bra for fredagens frodige forventninger, men du husker den ikke helt. Og nettet iler til med hjelp, for eksempel med den bergenske utgaven av «Wenn dass Wasser im Rhein Gold’ner Wein War», som jeg hørte i Brevik-utgave i går. Og jeg ville så gjerne være forberedt til helgen, og finner den på nettet.

Tenk om Puddefjordens vann det va ’av øl, du.
ja, då ville eg så gjerne vært en ål.
Tenk å ligge der på bunnen,
og få Hansa-øl i munnen.
Ja, då skulle eg så gjerne vært en ål
.

Ja, da må man vel kunne si at verden har gått framover. Siden utstillingen i Las Vegas i 1994. Og nå må vel fredagen anses for å være åpnet på vidt gap. Som Windows…

Vist 259 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Jeg tror fortsatt at inter nett er en blaff. Tekst-tv har alt man trenger, og litt til. Men uansett, her er sangen du siterer, sunget, på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=KDnqbL5bY5Q

Fant den desverre ikke på tekst-tv, men jaja, inter nett denne gangen da.

Intet er som tekst tv, når man bare skjønner at alt som er viktig står på TV2 side 254 eller NRK side 246.

Nå har eg hørt sangen…kem e det som syngar?

Nei du, det er jeg litt usikker på, den dukket opp i internettchatten min her om dagen, tror det er en bror av en kamerat av en oldemor av en travkusk og en hest ved navn superklorin5000 av en kamerat eller noe slikt, ser ut som han kanskje heter Robert, men mer enn det vet jeg ikke, ting sprer seg til alle kanter på internett.

Måtte forresten, i vill nysgjerrighet, sjekke hvilke sider det der var på tekst tv, skotsk premier league. Overraskende. Trodde ingen var interessert i skotsk fotball. I hvertfall ikke utenfor selve landet.

Jeg måtte bare gå inn på YouTube og høre på sangen. En fantastisk reklame for Bergensk øl :-)
Og. sangen var grusomt morsom. Som vi sier her i Scheen.

Her lå det jo mange spesielle Bergenssanger. For å si det sånn. En av de jeg falt litt for var sangen om avisbudet.

http://www.youtube.com/watch?v=6Y0ZV-ObaGo&feature=related

go hælj fra
Tor Arnesen, Scheen :-)

Tor: Sjekk ut denne også:

Eg hetar Peder Helle og alle kjennar meg.
De kallar meg for Pelle for det navnet likar eg.
På hjørnet e eg velkjent av alle og enhver.
Og om du går forbi der – kan du høre denne her:

Ve du har Bergens Tidende,
Aftenbladet
Arbeiderbla’
kjøp avisen i kveld – bare ti øre vel. Alt som skjer omkring i verden får du for ti øre vel.
Kjøp avisen med på hemvegen i kveld…

E du tussete Christian? Det e jo i Skottland fotball fortsatt er viktig. Og ekte. Og – jevnt over ganske dårlig. Med tidvise unntak fra Ibrox og Celtic Park.
Selv ser jeg jevnlig Ayr United i skotsk 2. divisjon – på Sommerset Park. Ufattelig dårlig. Og gøy.

Mannfolk og lærkuler ! 0 :-)
… må jo være omtrent som å være på gamle Urædd Stadion det da Ove – den gang en sigarett pr mål var det som holdt liv i drømmen om opprykk ! Det blei lissom ikke no’ dreis på det heller … :-)

På andre si’a a fjellet var’e “ka e stillingen?” så ofte at jeg trudde det var laget som het Stillingen !! Men så var’e jo åsså “kor e’ stillingen” så … lever’n tru ? – eller har’n dratt med sin nystemte … (huff 0 :-o)

InterNett er vel her for å bli en stund – hadde det bare ikke vært sånn at “MS” jo egentlig er en sykdom … og sånn virkær’e ! “datasukk”

En sig per mål hørtes ut som et riktig honorar. Tror det finnes en del økonomiansvarlige – i Lyn blant annet – som gjerne vil tilbake til den tiden..

Ikke sannt !! :-))

Annonse

Nye bilder